Trevlig helg önskar muppkompaniet + Elvis (se bild)

 

Gästinlägg

Jag har fått äran att skriva ett gästinlägg här på Muppkompaniet! Jag är i alla fall en rätt så gammal vän till Frida, som några av er kanske har stött på
 
Ikväll kör vi bara kör enligt denna bloggs standardmotto. Ses i dimman!
 
Puss,
Elin Forssén
 
P.S Timmy har en hemläxa. Vi vet om att du precis har avklarat din bartenderutbildning (grattis!) och då hoppas vi att du kan svara på kvällens fråga: Hur fick drinken P2 sitt namn? Om inte Timmy läser denna blogg får någon i hans närhet be honom att lämna en kommenar med, förhoppningsvis, rätt svar. Du har till onsdag på dig!

Välkommen till Aktivitetsgruppen!

Okej så här är det va. Innan jag beger mig in i socialpsykologin- och- tentahelvetet (där jag ska brinna i en vecka) tänkte jag komma med ett förslag. Som ett sista försök till att förankra mig i någon form av framtida social aktivering denna tid. Bare with me, mina tankegångar går i alla fall såhär:
 
Vi ska tillsammans bilda någon (än så länge rätt oklar) form av aktivitetsgrupp. Där vi tillsammans ska aktivera oss i diverse ja, aktiviteter. Det är självfallet helt och hållet upp till en själv vad och när man vill medverka utan det enda kravet som ställs är att man ska med och bidra genom att aktivera (kan inte säga detta tillräckligt många gånger) sig. Vi träffas alltså ibland och hittar på skojsiga, spännande och/eller sportiga saker. Hela konceptet är att det ska vara roligare ju fler vi är och gruppen lever alltså efter mottot the more the merrier men det ska också gå att utföra dessa på tu man hand. Jag ser detta som en back-up ifall ni skrattar livet ur er och värgrar att vara med på detta påfund.Jag räknar med att jag har Joakim och Sofias stöd redan nu eftersom ni mer eller mindre varit med och format denna tankegång, om än kanske omedvtetet. För fan, nu gör vi det här och går från det trista individualistiska tänket om att jag inte har tid och jag måste göra det här och yada yada. Så gör vi istället något kollektivt och roligt av detta påfund. Detta är inte allvaret själv utan mer tänkt som er rolig grej. Jag är nöjd om jag lyckas värva i alla fall en medlem till gruppen för då kan jag på ett eller annat sätt ändå utföra dessa aktiviteter men som sagt; the more the merrier! Det var nog allt för mig, som kanske har gått helt loco om inte annat är sjukt socialt utsvulten och understimulerad. Tack för din tid och välkommen till Aktivitetsgruppen!    
 
Mina aktivitetsförslag är:
Tennis
Pingis
Fotbollsmatch ( vi siktar mot Korpen!)
Basket (personlig favorit)
Streetdance
Laserdome
Skogsvandring ( med matsäck och varm o´boy inräknat)
Teaterbesök
 
Någon som har några andra idéer eller tankar? Dela med er i så fall!
 
 
 
    

"Ä ni mä på dä?"

Det var lite för blött och jag var lite för "in the moment" för att ta någon vettig bild därför stjäl jag en istället. (Se ovan)
 
Fredagen var magisk. Trots spöregn, kyla och en del försök till folkrörelser i form av paraplyuppror från publiken var detta bland det fetaste i musikväg (konsertväg i synnerhet) jag varit med om. Jävla ös, extas och sjuk urladdning. Precis som jag vill att Hives ska vara. Tack och bock för denna "Ä ni mä på dä-show" som gjorde det gröna kortet värdigare än värdigast! Lördagen spenderade jag med Sofia och Joakim där vi verbalt hashtaggade oss igenom en hel film. Lite underskattat det där med att hashtagga livet (då menar jag inte #livet) utan att överföra det till vardagen och det som sker just precis nu. Testa själv, vettja!
 
Denna vecka vankas det hemtentaskrivning, beer pong(?), Breaking News och bio. In fact gäller det sistnämnda rätt snart därför måste jag avsluta denna skriftliga spyan nu.
 
Vi ses snarare än ni vågar hoppas på! #blonde#girl#inarush#needtostudy#goingtothemoviesinstead
 
 
 

B(m)abycall

De blir inget babycall för min del. Att rädslan skulle "..smittar av sig och efter en stund sitter man där med lika uppspärrade ögon och tar lika snabba andetag.." är ren bullshit. Att de skulle vara en rysare var ren bullshit. Vart var spänningen? Tack men nej tack..

Till alla filmkritiker där ute, Ni hade fel. Babycall får en muppstjärna av fem.

/S


Pause.

Städa. Städa. Städa. Städa. De har jag gjort idag..

..och ÄNTLIGEN sitter jag med en kaffe i högsta hugg och ska kolla på film. De ni små muppar!! Babycall blir de.. Fått väldigt bra recensioner, men filmkritiker har ju haft fel de med.. Aja de återstår att se vad filmen får för muppstjärnor av lilla mig.

/s


Dagen är kommen..

Igår var vi på Bojan och firade Smileyn :) , som fyllde trettio år. Ett rätt, ett fel. Vi var på Bojan men vi firade faan ingen Smiley. Det känns sådär lagom festligt att fira någon som är tio år äldre än en själv men som OMÖJLIGT kan ha mer livserfarenheter och roliga minnen i bagaget. Därav inget firande men ack så kul jag hade ändå. Nog om dåtiden och mer om nutiden och framtiden. Idag är nämligen Dagen med stort D kommen och som jag har väntat. Tre månader för att vara lite mer exakt. Jag ska äntligen få se ett utav mina favortiband live och jag vet att detta kommer att bli en jävla show (ingen konsert utan ja, show) utan dess like. Peppen är total och planen är att den ska vara med min medföljare hela kvällen när vi dansar in natten. Frida får självfallet också vara med, men Peppen kommer först. Nog om framtiden och till nutiden: Psykologiplugg och planeringsmöte med J-hoelicious!
 
I want more
More cars! More jewels! More women! More men! More fans!
More lawyers! So come on and give me more!
I want more
 
Aaaaaah! Nu måste jag lugna ner mig annars tar Peppen död på mig och då blir det inget återseende, kära läsare!

Att promenera

Hej muppar!

De var ett bra tag sen. Har varit lite upptagen ni vet.. Man är ju kändis liksom. Nog om mitt kändisskap.

Nu är jag äntligen på väg hem från jobbet, vilken dag. Hmm kan ju berätta att vi börjat med crêpe på jobbet. MUMS! Väldigt gott, till er som inte ätit crêpe, ÄT DE!! Nu fattas väl bara de randiga jobbtröjorna sen är vi ett riktigt fransk-inspirerat café. De gillar vi!!

Nej nu ska jag fortsätta lyssna på Florence & the machine!!

Hej då muppar! /s


Dagens fråga

Haha! Stjäl dagens fråga i Breaking news och frågar nu er: Om du var tillräckligt liten för att kunna rida på en räv, skulle du då säga upp dig från det du gör på dagarna?
 

Uppdatering från bibblan

Jag sitter just nu på biblioteket här på SU och filar på min lilla promemoria om culpa in contrahendo. Det går sakta men säkert framåt, men ännu återstår en hel del arbete. Då ämnet är så pass brett har jag nämligen haft svårt att begränsa mig, vilket nu har lett till att jag nu sitter med en hel A4 för mycket. Illa! Men ändå skönt att det enda som egentligen nu återstår är att kapa text, sedan är jag färdig! Det har varit en stressig vecka så i helgen ska det verkligen bli skönt att bara koppla av och ha roligt. Tjuvstartar redan i morgon då jag är ledig hela fredagen också, wiho! Ha det gott.


Kalla mig okänslig men detta ÄR roligt!

Too soon, osmakligt eller okänsligt? Äh, jag är sjuk och har snorat bort mina empatiska förmågor. Ni behöver inte skratta men jag feber och host-skrattar till lite Kony-humor helgen till ära. Samtidigt som jag håller tummarna och ber till övre makter om att jag ska bli frisk snarast möjligen. Något säger mig dock att detta inlägg inte är rätt väg att gå när det gäller att fånga pluspoäng bland de allsmäktiga herrarna. Yada yada! Förhoppningsvis delar kanske någon där uppe min humor. På återseende, kära ni!

 

God kväll kära läsare

Jag känner att bloggen går lite på sparlåga just nu, men det är väl inte så konstigt då plugget nu satt i gång ordentligt och all ledig tid således prioriteras till annat. Många sidor text per dag är det som ska läsas och dessutom har jag en PM som måste lämnas inom en vecka. Snacka om stressigt! Dock tänker jag trots detta unna mig ledighet och kör bah kör i helgen, det är ju trots allt viktigt för min överlevnad. På lördag vankas kräftskiva och i morgon planerar jag att åka till Uppis för att testa på hur det är att festa på nationerna. Jag har ju fixat mig ett medlemsskap i Göteborgs nation, hahaha, så nu är det fritt fram att komma in överallt. Den stora frågan är ju dock: slår det Bojan!? Ja, vi får väl se... Kan kanske skriva ett litet inlägg här i bloggen där jag jämför Uppsala och Stockholms studentliv med varandra? Dock måste jag ju testa på en torsdagspub på Bojan den här säsongen för att kunna uttala mig rättvist, så ni får stå ut och vänta tills nästa torsdag då det förhoppningsvis blir ett Bojan-besök. Ska då fira såå hårt att PM:et är inlämnat samt att jag avklarat min första lägenhetsvisning! Aaah, det ska bli så spännande...Men mer om det en annan gång :) Tjingeling på er så länge <3

Födelsedag

ÄNTLIGEN! Nu har alla vi flickor som är med och skriver här i muppkompaniet alltså fyllt 20. Fy fan vad härligt det känns! Jag blev firad riktigt ordentligt heeeela helgen av mina kära vänner, pojkvän och familj. Bojan på fredagen, fest här hemma hos mig på lördagen samt lite familjemys på söndagen. Hade hur grymt som helst och fick många fina presenter, mihih. Tack för allt! I och med att min födelsedag oturligt nog inföll på en söndag, fick jag dock vänta lite med mitt premiärbesök på Systemet tills i dag. Jossy var självklart med och dokumenterade hela händelseförloppet, haha. Allt gick väldigt bra (förutom att jag glömde betala för min påse!) och ut kom jag med en välfylld påse med massor av gott! Känns så grymt, men sjukt, att jag nu kommer ha tillgång till Systemet när jag vill från och med nu. Snacka om frihet!

Frida, Vaginan, FridaVagina, Vaggy, Frajda, Vaggan...

 

Ja, kärt barn HAR många namn. Kärt barn har också en 20-årsdag, som idag är kommen. Stort fett megagrattis, min kära muppkollega! Nu har vi ännu ett ställe att "komma hem" till. Systemet! (underförstått). Låt oss flytta in redan imorgon och sedan låter vi varje dag bli en fest.
 
Grattis! Födelsedagspuss / Jossy  
 
 
 

IDAG...

...är det den 6 september, vilket betyder att det nu endast återstår TRE dagar tills lilla jag fyller 20!!!! Har faktiskt inte drabbats av någon större åldersnoja än utan jag är mest bara jäääävligt taggad. Kommer tömma hela Systemet på måndag, det kan ni vara säkra på! Hähä... Närå ;) Men jag tänker i alla fall fira riktigt hårt i helgen, det är ett som är säkert. Festligheterna inleds så smått redan idag då det snart blivit dags att bege sig till Filmhuset för att förgylla Breaking News med min (+ Jossan och Fias) närvaro. Alltid lika festligtl! Håll utkik efter oss under kvällens sänding, så kanske vi bjuder på en liten vink ;) Puss och kram!
 

Kör bah kör

Jo men kör bah kör gjorde man i helgen.. Till viss del.. Fredagen och lördagen var båda intressanta på olika vis. Fredag - Roliga men kanske lite oväntade (Josefin). Lördag - rolig, fått ett nytt perspektiv på "saker" och "ting".

Ja, detta får helt enkelt summera helgen. Nästa helg kör vi igen. Lilla Frida Vagina fyller stora år på söndag men de firas redan på fredagen och sedan lördagen, såklart.

Bitches ni är väl med då???!

/s


RSS 2.0